umay Logo

Neredeyiz

Etimesgut ve Sincan

+90 552 714 29 98 - +90 507 788 13 08

Pursaklar Mikroçip Uygulayan Veteriner

Pursaklar

Pursaklar Mikroçip Uygulayan Veteriner

Pursaklar Mikroçip Uygulayan Veteriner

Pursaklar mikroçip uygulayan veteriner Umay Veteriner kliniği olarak. 24 saat açık olan veteriner kliniğimizi ziyaret ederek birçok fırsattan yararlanabilirsiniz. Ulaşım konusunda size yardımcı olmak için hazırladığımız konum haritası sayfamızı inceleyebilirsiniz. Veteriner bulamadığı veya geç bulduğu için bir hayvanın ölmesini istemiyoruz. Zaman hayvan ve insan sağlığı için çok önemlidir. Zaman akıllıca kullanılmalı ve hayvanların sağlığı korunmalıdır. Umay Veteriner Kliniği’nde evcil hayvanlarınıza profesyonel doktorlarımız tarafından 24 saat tedavi hizmeti sunulmaktadır.

Evcil Hayvan Mikroçipi Nedir?

Pet Microchip, kaybolan ve çalınan evcil hayvanların yerini tespit etmeye yardımcı olmak için tasarlanmış elektronik bir sistemdir. Cilt altına yerleştirilen pirinç tanesi büyüklüğünde bir çip okuyucu ile taranarak iletişim bilgilerinize ulaşır. Siz de bu uygulamadan yararlanmak için Pursaklar mikroçip uygulayan veteriner kliniğimize başvurun.

Neden Bir Mikroçipe İhtiyacınız Var?

Harika kokularla, uzaktan görülebilen rengarenk şeylerle dolu bir dünya, çoğu zaman hayvanları güvenli ve iyi beslendikleri yuvalarından uzaklaştırır. Mikroçip, bu gibi durumlarda evcil hayvanlar ve sahipleri için bir cankurtaran olarak iş görür. En azından bu, evcil hayvanınızın kaybolması durumunda geri geleceğine dair umudunuzu kaybetmemek için bir nedendir. Pursaklar mikroçip uygulayan veteriner ile bu hizmetten hemen yararlanabilirsiniz. İletişim için tıklayın.

Evcil Hayvan Çip Fonksiyonları:

Pet Mikroçip Ağrıya Neden Olur mu?

İşlem çok basittir ve ameliyat gibi anestezi gerektirmez. Aşıya benzer bir işlemdir. Bu nedenle Pursaklar mikroçip uygulayan veteriner kliniğimiz, hayvanın derisinin altına pirinç tanesi büyüklüğünde bir çip yerleştirmek için bir enjektör kullanır.

Evcil Hayvan Mikroçipi Kalıcı mıdır?

Mikroçip takıldıktan sonra güncellenmesi gerekmez. Evcil hayvanınız kaybolursa, hayvan barınakları ve veteriner kliniklerinin tarayıp bulabilecekleri kalıcı bir numarası vardır. Bu numara sayesinde sistemdeki iletişim bilgileriniz üzerinden sizinle iletişime geçilecektir.

Evcil Hayvan Mikroçipi

Evcil Hayvanınızın Evlerine Dönmesi İçin Büyük Bir Şanstır

Sevgili arkadaşınız kaybolduğunda ve biri onu bulduğunda; Bunu size iletmek için yapabilecekleri pek bir şey yok. Ancak mikroçipli ise veteriner kliniklerinin veya barınakların yapması gereken ilk şey mikroçip numarasını vermektir.

Mikroçipin Evcil Hayvanlara Takılması Ucuz mudur?

Maliyet veteriner kliniğine göre değişmekle birlikte çok da pahalı değildir. Esasen onları bulmak için katlanacağınız maliyeti ve arkadaşınızın kaybolması veya çalınması durumunda yaşayacağınız üzüntü ve kederi düşündüğünüzde az bir miktardır. Pursaklar mikroçip uygulayan veteriner kliniği ile en uygun fiyat fiyat avantajlarından hemen yararlanın.

Pursaklar Veteriner Mikroçip Uygulaması

Mikroçip implantasyonu ile köpek ve kedileriniz hayatları boyunca kalıcı ve gerçek bir kimliğe sahip olacak ve tüm Türkiye’de tanınır. Başka bir deyişle, evcil hayvanınızın popülasyonun elektronik bir kimliği olacaktır. Pirinç tanesi büyüklüğündeki mikroçip, tamamen biyouyumlu, küçük, steril bir kapsül içinde kapsüllenmiştir ve evcil hayvanınızın benzersiz kimlik numarasını içerir. Pursaklar mikroçip uygulayan veteriner kliniğinde özel bir enjektör kullanılarak kısa sürede köpek ve kedilerin deri altına yapılır. İletişim için tıklayın.

Pursaklar Mikroçip Uygulayan Veteriner

Evcil hayvanınıza rahatsızlık vermeyen bir mikroçip, özel bir mikroçip okuyucu tarafından kolaylıkla tanınır ve gerekli bilgiler alınır. Kayıp, hırsızlık veya kaza durumunda hayvanın sahibine en kısa sürede ulaşılır. Birçok Avrupa ülkesinde mikroçip kullanımı zorunludur. 10/01/2004 tarihinde yürürlüğe giren yönetmeliğe göre AB ülkelerine seyahat eden evcil hayvanların uluslararası standartlara uygun mikroçiplerle donatılması zorunludur.  Pursaklar kanatlı veterineri bu alanda ihtiyaç duyacağınız tüm hizmetleri uygun fiyatlar ile sağlar.

Pursaklar Kısırlaştırma Ameliyatı 

Umay Pursaklar Veteriner Kliniğimizde en yakın arkadaşınızla ilgili tüm kısırlaştırma işlemlerini. İşte uzman ekibimiz tarafından yapılmaktadır. Tam otomatik, kapalı devre bir anestezi makinemiz vardır. Bu sayede evcil hayvanınız güvenli bir anestezi alacaktır. Görünüşte basit bir sterilizasyon işleminde bile, en ufak bir kararsızlık küçük arkadaşınızın başını belaya sokar. Pursaklar kısırlaştırma ameliyatı öncesi, operasyon anı ve sonrasında dikkat ettiğimiz hususlar şöyledir:

Kısırlaştırma ön muayene

 Ameliyat olan hasta veteriner muayenesinden geçmelidir. Sağlıklı görünen küçük arkadaşınızın bir hastalığı olabilir veya bir hastalık başlangıcı olabilir. Bu gibi durumlarda acil değilse operasyon ertelenir ve hastalık incelenir.

Kısırlaştırma operasyon öncesi gerekli testler

Ameliyattan önce tam kan sayımı ve anestezi protokolü dediğimiz biyokimyasal serum testleri mutlaka yapılmalıdır. Bazı sapmalarla (trombositopeni, kansızlık, böbrek ve karaciğer yetmezliği vb.) kan testleri bize yardımcı olacaktır ve bu durumda mevcut duruma göre hastalığın tedavisine veya anesteziye geçiyoruz.

Evcil Hayvan damar yolunun açılması

Zorunlu olduğunu düşündüğümüz damar yolunun açılması, Pursaklar kısırlaştırma ameliyatı sırasında oluşabilecek risklere hızlı bir şekilde karşı koymamızı sağlar. Damardan enjekte ettiğimiz ilaçlar hemen kana karışır ve hızlı çalışır. Diğer bir ihtiyaç ise serumun intravenöz uygulanmasıdır. Peynir altı suyu, kan basıncının normal seviyelerde tutulmasını sağlar, böylece hayati organlarımız oksijen ve besinlerden mahrum kalmaz.

Evcil hayvan anestezi

Uygun anestezi yöntemi ve ilaç seçimi, küçük arkadaşınızın yaşı, kilosu ve test sonuçlarına göre yapılmalıdır. Yüksek doz ve yanlış anestezi yöntemi hastalarımızın sağlığını tehlikeye atar. Pursaklar kısırlaştırma ameliyatında anestezi uygulanmadan önce sedasyon uygulanan hastamıza daha sonra anestezi uygulanmaktadır. Uzun ameliyatlarda veya katı anestezik kullanımının kontrendike olduğu durumlarda, küçük arkadaşınızı tam otomatik dolaşım anestezi makinesi ile ameliyat ediyoruz.

Ağrı kesiciler

Hastamızın kilosuna göre uygun ağrı kesiciler uygun dozlarda seruma eklenir.

Sterilizasyon

Ameliyat sırasında enfeksiyon riskini ortadan kaldırmanın tek yolu sterilizasyona dikkat etmektir. Sterilizatör ile dezenfekte ettiğimiz cerrahi önlük, örtü ve aletler ile operasyona giriyoruz. Steril ortam ve aletler Pursaklar kısırlaştırma ameliyatı sonrası iyileşmeyi hızlandırır.

Ameliyat Sonrası Bakım

 Hastalarımız ameliyattan sonra makul bir süre müşahede odamızda kalırlar. Hastamız burada anesteziden uyanır ve mutlaka veteriner kontrolünde yapılır.

Pursaklar Veteriner Kliniğimizde Anestezi

Kliniğimizde bulunan anestezi makineleri sayesinde minik dostunuz güvenle uyur. Katı anestezilere göre pek çok avantajı olan bu sistemde anestezi solunum yoluyla veteriner tarafından verilir. Bu nedenle bu sistem özellikle uzun süreli kullanımlar için vazgeçil. Pursaklar kısırlaştırma ameliyatı sırasında olumsuz bir durum ortaya çıkarsa anestezi birkaç dakika sonra durdurulabilir.

Pursaklar Evcil Hayvan Kuaförü

Evcil hayvanınızın kuaför işlemleri (tıraş ve banyo) kliniğimizde veteriner gözetiminde yapılır. Bu sebeple veteriner evcil hayvanınızı sakinleştirir. Tıraş ve banyo işlemlerini özel kuaförümüz yapar. Kliniğimizde hem dış parazitlerden kaynaklanan şikayetleriniz için şifalı banyo işlemi var. Hem de her zaman ki rutin banyo var. Tıbbi amaçlar için traş ve banyo yapılmasını önerebileceğimiz gibi, saç diplerinin ihmal edilmesi, aşırı saç dökülmesi gibi nedenlerle de öneririz. Randevu sistemi ile çalıştığımız kuaför salonlarında haftanın her günü randevu alıyoruz.

Pursaklar Büyükbaş Hayvan Veterineri 

Beşeri tıpta olduğu gibi veteriner hekimlikte de yani koruyucu hekimlikte aşılama büyük önem taşır. Bu nedenle büyükbaş hayvanınızı birçok bulaşıcı hastalıktan koruyan aşılar belirli aralıklarla yapılmaktadır. Ayrıca düzenli aralıklarla tekrarlanır. Bu sebeple her aşı ön kontrolünden sonra, belirli bir programa göre yapılan aşılar 1 gün öncesinden Pursaklar büyükbaş veterineri  tarafından SMS ile size hatırlatır. Esasen değerli dostunuzu birçok hastalıktan korunmak için aşı olması şart.

Pursaklar Büyükbaş Hayvanlarda Parazit Tedavisi

Veterinerimiz öncelikle Büyükbaş hayvanınız iç ve dış parazitlerden arındırır. Bu sebeple parazitler onların bağışıklık sistemini baskıladığı için birincil amacınız parazitlerle savaşmak ve kedinizin bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Dış parazit tedavisi ayda bir, iç parazit tedavisi 2 ayda bir tekrarlanmalıdır.

Büyükbaş Aşılama

  • Karma aşı: Rinotracheitis, calici, panleukopenia (distemper) virüslerine karşı kullanılır. 
  • Lösemi Aşısı: Bu bir Büyükbaş lösemi aşısıdır.
  • Kuduz aşısı: Kuduz etkeni olan kuduz virüsüne karşı koruma sağlar.
  • Mantar aşısı: Microspora aşısı 15 gün arayla 2 doz olarak yapılır. Tek doz yıllık olarak tekrarlanmalıdır.

Pursaklar Küçükbaş Hayvanlarda Parazit Tedavisi

Küçükbaş hayvanınız önceden hem iç hem de dış parazitlerden arınmalıdır. Bu sebeple parazitler hayvanın bağışıklık sistemini baskıladığı için paraziti kontrol etmek ilk adımdır. Bu nedenle bağışıklık sistemi güçlendirilecektir. Veteriner Küçükbaş sindirim sisteminde tenya, kancalı kurt ve solucan gibi iç parazitlerden korunmak için parazit tedavisi uygular. Bit, pire ve kene gibi dış parazitlerden korunmak için yapılır. Bu nedenle Dış parazitlerin tedavisi, yaşam koşullarına bağlı olarak her 2-3 ayda bir ve iç parazitler için ayda bir tekrarlanır.

Küçükbaş Aşılama

  • Puppy DP: Annesinden erken yaşta ayrılan yavrulara verilen karma bir Küçükbaş yavrusu aşısıdır. Kliniğimizde uygulanan karma Küçükbaş aşısı, Parvovirus ve Distemper virüslerine karşı korur.
  • Karma aşı: 5 farklı virüse karşı koruma sağlayan aşıdır. Bunlar; – Parvovirüs (kusma, ishal ve dışkıda kan ile karakterize ölümcül bir hastalığın etken maddesidir). Yavrularda yüksek ölüm oranına sahiptir.) – Parainfluenza (üstte öksürük ile kendini gösteren bir hastalığın nedenidir) solunum yolu enfeksiyonu.) – Leptospira (böbrek hasarına neden olan kanlı ishal ve sarılığa neden olan bakteriyel bir hastalığın etken maddesidir).
  • Bronşiyal (KC aşısı): Bordetella bronchiseptica bakterisinin neden olduğu, Küçükbaş öksürüğü olarak bilinen üst solunum yolu enfeksiyonuna neden olan kronik öksürük ile karakterize bulaşıcı bir hastalığa karşı verilen aşıdır. 2 şekilde uygulanır. Enjeksiyon olarak deri altı enjeksiyon yapılması durumunda 3 hafta sonra tekrarlanmalıdır. CS aşısı intranazal olarak yapılıyorsa tekrarlanmasına gerek yoktur.
  • Coronavirüs Aşısı: İştahsızlık, kanlı ishal ve kusmaya neden olan viral bir hastalığa karşı koruma sağlar.
  • Borreliosis aşısı: Hastalığın etken maddeleri Borrelia burgdorferi, B. Garinii, B. Afzelii bakterileridir. (spiroket). Lyme hastalığı insanlara bulaşabilen bir hastalıktır. Ateş ve eklem ağrıları ile başlayan hastalık poliartrit şeklinde kendini gösterir. Hastalık birçok vücut sisteminde aktiftir.
  • Kuduz aşısı: Kuduza neden olan kuduz virüsüne karşı koruma sağlayan bir aşıdır.
  • Mantar aşısı: Microspora canis aşısı 15 gün arayla 2 doz olarak yapılır. Tek doz yıllık olarak tekrarlanır.

Pursaklar Büyükbaş Hayvan Veteriner Diş Hekimliği

Ağız sağlığı ve diş hastalıkları veteriner hekimliğin en önemli sorunlarından biridir. Diş hastalığındaki klinik belirtiler genellikle belirsizdir veya klinik belirtilerden yoksundur. Bununla birlikte, diş problemleri olan hastalar klinik belirtilerin olmamasına rağmen sıklıkla ağrı ve sıkıntı yaşarlar. Ancak bu sancılı süreç önemli lokal ve sistemik tıbbi sorunları da beraberinde getirmektedir. Büyükbaş dostlarımızın yavaş yavaş yetişkinliğe girmesi, yaşam koşullarında değişikliğe ve buna bağlı olarak ağız ve diş hastalıklarının daha sık görülmesine yol açar.

Diş problemleri olan Büyükbaş hayvanlar birçok ikincil problem yaşar. Örneğin; Diş çürüğü, hayvanın gözlerinden tedaviye yanıt vermeyen akıntının gelmesine neden olur. Büyükbaş hayvanınızda ağız kokusu veya iştahsızlık diş problemlerinden kaynaklanır. Ağız boşluğundaki lezyonlar sistemik bir hastalığın habercisi olur. Sebepsiz bir hastalık, kapsamlı ve sistematik bir muayene ile teşhis eder. 

 Büyükbaş hayvanların;

  •  %75’inde periodontitis var.
  •  %9’unda pulpa açıkta kalan kırık bir diş vardır.
  •  %22’sinde açık diş kırıkları vardır.
  •  %8’inin başka diş problemleri var. (neoplazi, ortodontik problemler vb.)

 Küçükbaş hayvanların;

  • %75’inde periodontitis var.
  • %39’unda diş çürüğü var.
  • %13’ünün başka diş problemleri var. (kırıklar dahil)

Pursaklar büyükbaş veterineri olarak almış olduğumuz özel diş eğitimi ve sertifikaları var. Bu sebeple değerli Büyükbaş hayvanlarınızın tüm diş sorunlarına çözüm sunuyoruz. Kliniğimizde diş taşı temizliği, periodontitis, diş röntgeni, çekim işlemleri ve çok daha fazlası deneyimli kadromuz tarafından yapılmaktadır.

Pursaklar Veteriner Eczanesi

Kliniğimizde veteriner hekimlikte kullanılan tüm ilaçların perakende satışı yapar. Stokta olmayan ürünler birkaç gün içinde temin ederiz. Ayrıca kliniğimizde reçeteli ürünler olarak bilinen diyet ürünleri de mevcuttur. 7 gün 24 saat hizmet veren Umay Veteriner kliniğimizde siz değerli dostlarınızın tüm ihtiyaçlarını karşılarız.

Pursaklar Büyükbaş Hayvanlar İçin Kemoterapi Hizmeti

Kemoterapi, kanser (tümör) hücrelerini öldürebilen bir grup ilacın adıdır. Pursaklar Veterinerlik Merkezi kanseri tedavi etmek için birçok farklı ilacı kullanır. Başlangıçta kemoterapi protokolü, aşağıdakiler gibi birçok faktöre bağlı olarak her hasta için değişecektir. Bu nedenle tedavi edilecek kanser türü ve Büyükbaş hayvanın genel sağlığına uygun kemoterapiyi veteriner başlatır. Daha sonra en az yan etkiyle en etkili tedaviyi sağlamak için protokoller daha fazla değişir. Bu nedenle, Pursaklar büyükbaş veterineri  tarafından her kemoterapi protokolü, her hastanın özel ihtiyaçlarına göre uyarlanır.

Pursaklar Kemoterapi Büyükbaş Hayvanımı Hasta Eder Mi?

Birçok hayvan sahibi, Büyükbaş hayvanlarının yaşam kalitesini tehlikeye atmak istemezler. Bu nedenle başlangıçta hayvanlarının kanserini kemoterapi ile tedavi etme konusunda isteksizdir. Herhangi bir Büyükbaş hayvan sahibi, kemoterapi tedavisinin hayvanlarında ciddi yan etkilere neden olabileceğinden. Bu nedenle sizler de kendini kötü hissetmelerine neden olmaktan endişelenir. 

Bu nedenle elbette kemoterapinin yan etkileri olur, ancak veteriner hekimlikte kemoterapinin temel amacı, insanları tedavi etmek için kullanılandan farklıdır. Bu ilaçları kullanmaktaki temel amacımız, Büyükbaş hayvanınızın mümkün olan en iyi yaşam kalitesini sağlamaktır. Kanseri mümkün olduğunca agresif bir şekilde tedavi ediyoruz, ancak değerli dostunuzun yaşam kalitesi pahasına değil. Büyükbaş hayvanınızın kemoterapiden ciddi yan etkileri varsa merak etmeyin, tedavi planımızı değiştireceğiz.

Pursaklar Büyükbaş Hayvanlarda Kemoterapi Sonrası Süreç

Genel olarak, kemoterapi alan Büyükbaş hayvanlar, ilacın verildiği gün başarılı olurlar. Bazı durumlarda, 3-5 gün sonra, sahibi hayvanının kendini iyi hissetmediğini söylenir. Ancak 24-48 saat içinde hayvan, bir sonraki ilaç dozuna geçene kadar kendi kişiliğine döner. Bu nedenle her kemoterapi tedavisinden sonra yan etkileri değerlendirir ve tedavi protokolünde değişiklik yapma ihtiyacını değerlendiririz. Büyükbaş hayvanınızın yaşam kalitesi arttıysa ve kanser tedavisinin işe yaradığına dair kanıtlar varsa tedaviye devam edeceğiz.

Ama her Büyükbaş hayvan farklıdır. Bu sebeple hayvanların çok küçük bir yüzdesi kemoterapiye daha iyi yanıt verir ve hangi hayvanların daha şiddetli kemoterapi toksisitesi yaşayacağını tahmin etmek mümkün değildir. Buna rağmen şiddetli toksisite gelişirse, hastamızın iyileşmesine yardımcı olmak için birkaç gün kliniğimizde kalmamız gerekir. Neyse ki, kemoterapinin yan etkileri nedeniyle Büyükbaş hayvanların nadiren hastaneye yatırılması gerekir. 

Pursaklar Veteriner Hayvana Özel Tedavi Protokolleri

Bazı araştırmalar, sadece %10’unun kemoterapi için hastaneye yatırılması gerektiğini göstermektedir. Ana hedefimiz ona iyi bir yaşam kalitesi vermektir. Bu sebeple önemli kemoterapi toksisitesi varsa, gelecekteki dozlarda sorun yaşayan için dozu azaltacağız veya ilacı değiştireceğiz. Ayrıca kemoterapinin yan etkilerinden memnun değilseniz tedaviyi istediğiniz zaman bırakın. Pek çok Büyükbaş; toksisitesi çok az olan veya hiç olmayan kemoterapi protokollerinden geçer.

Pursaklar Kemoterapi ile İlişkili Yan Etkiler Nelerdir?

Yan etkiler genellikle öngörür. Bu sebeple bir zamanda ortaya çıkar ve semptomları önlemek veya hafifletmek için Büyükbaş hayvanınızın erken tedavi edilmesini sağlar. Mide ve bağırsakları kaplayan hücreler kemoterapiden etkilendiğinde kusma, ishal ve iştah kaybına neden olma olasılığı var. Bu nedenle bu belirtiler ortaya çıktığında kemoterapiden sonra 3-5 gün sürer ve birkaç gün içinde kaybolur. Kemoterapi alan kişilerin aksine, Büyükbaşlarda tüy dökülmesi genellikle minimum düzeydedir. 

Pursaklar Kanser Servisi’nden Neler Bekleyebilirim?

Herhangi bir kemoterapiden önce, sizinle hayvanınızın durumunu tartışacağız. Ardından tıbbi muayene yapıyoruz. Büyükbaş hayvanınızın tedavi gördüğünü belirlediğimizde, kemoterapi ilacını uygun şekilde ve planlanan zamanda uygulayacağız. Bu nedenle kemoterapi randevuları sabah 9:00’a ve öğleden sonraya planlanmıştır. Kendinize bir sonlandırma tarihi belirleyin. Kemoterapiden sonra daha fazla kalması gerekiyorsa Pursaklar büyükbaş veterineri  gerekli şartları ayarlayacaktır.

Hayvan İçin Kemoterapi Pahalı Mı?

Pursaklar büyükbaş veterineri , Büyükbaş hayvanınızın ihtiyaçlarınıza göre uyarlanmış bir teşhis ve tedavi planı geliştirmek için çok sayıda eğitimli onkolog ve tıp uzmanıyla çalışacaktır. Kemoterapinin maliyeti, kan testlerinin sıklığına, hayvanın büyüklüğüne, tedavi sayısına ve verilen ilaca bağlıdır.

Acil Bir Durum Meydana Gelirse Ne Yapmalı?

Pursaklar Veteriner Kliniği kurulduğu günden bu yana 7 gün 24 saat kesintisiz veteriner bakımı hizmeti vermektedir. Her zaman sürekliliğe önem vererek değerli dostunuzun veterinere ihtiyacı olduğunda her zaman yanınızda olacağız. Kliniğimiz günün her saati açıktır. Değerli dostunuza 7/24 hizmet vermeye devam ediyoruz. Kliniğimiz, ihtiyaç duyduğunuz her an deneyimli veteriner hekimlerimizle gece gündüz hizmet vermektedir. Pursaklar büyükbaş veterinerinde  nöbetçi bir veterinerlik sistemi uyguluyoruz; Kliniğimizde vardiya sabah başlar ve ertesi sabah biter. Böylece her zaman bir veteriner ve yardımcıları var. Büyükbaş arkadaşınızın ameliyat olması gerektiğinde uzman ekibimiz her zaman hazırdır. 

Büyükbaş Hayvanlarda Tanı ve Minimal İnvaziv İşlemler İçin Pursaklar Veteriner Endoskopisi

Veteriner endoskopi, vücudun içindeki bölgeleri en az invaziv şekilde incelemek için özel video kameraların kullanılmasıdır. Çoğu durumda, endoskopi, anormalliklerin görselleştirilmesine ve saptanmasına izin veren tanı amaçlı yapar. Ancak endoskopi, girişimsel endoskopi olarak da bilinen tedavi amaçlı da kullanır.

Pursaklar Veteriner Hangi Endoskopik Operasyonları Yapıyoruz?

Pursaklar büyükbaş veterineri  doktorları olarak aşağıdaki işlemleri yapabilecek donanıma ve deneyime sahibiz.

  • Solunum endoskopisi (rinoskopi, trakeoskopi, bronkoskopi)
  • Üst gastrointestinal sistem endoskopisi (özofagoskopi, gastroskopi, duodenoskopi)
  • Alt gastrointestinal sistem endoskopisi (kolonoskopi, ileoskopi)
  • Ürogenital sistemin endoskopisi (sistoskopi, üreteroskopi, vajinoskopi)
  • Abdominal endoskopi (laparoskopi): Karın içi organların incelenmesidir.
  • Otoskopi: Kulak kanallarının incelenmesi.
  • Artroskopi: Eklemlerin incelenmesidir.

Büyükbaş Hayvanımı Endoskopik Olarak Nasıl Tedavi Ettirebilirim?

Veterineriniz tarafından onaylandığı takdirde, Büyükbaş hayvanınıza belirli bir bölgenin endoskopisi yapar. Veteriner; anestezi altında yapılan bu işlem için, size önceden bazı tavsiyeler önerir.

24 Saat Açık Veteriner Kliniği | Ankara Pursaklar Veterinerlik Kliniği

Olağan dışı zamanlarda, örneğin kaza sonucu yaralanma gibi durumlarda veterinere giden kişiler, Umay Veteriner Kliniğine gelip tedavi olabilirler. Büyükbaş hayvanınız 24 saat profesyonel ekipler tarafından veteriner gözetiminde kalır. Ankara Pursaklar’da 7/24 açığız. Bu sebeple yardım için yaşayan dostlarımıza, yani Büyükbaş hayvanlara, kedilere, köpeklere, kuşlara ve egzotik hayvanlara yöneliyoruz. 24 saat veteriner kliniğine ihtiyacı olan herhangi bir hayvan için telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Pursaklar Kanatlı Veterineri

Pursaklar Kanatlı Veterineri günün her saatinde aranabilir ve ihtiyaç duyacağınız her zaman iletişime geçebileceğiniz kliniktir. Oldukça fazla kanatlı hayvan yetiştiriciliğinin yapıldığı Ankara’da bu hizmet önemli bir zorunluluktur. Kliniğimiz günün her saati açıktır. Bu sebeple bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Pursaklar Kanatlı Hayvan Veteriner Kliniği, üyesi olduğu Ankara Veteriner Odasının asgari ücret oranını uygulamaktadır. Fiyatlarımız toplu sözleşmelere tabi olmadığı sürece bağlayıcı değildir. Bu şu anlama gelir; Ankara Veteriner Odası bir minimum fiyat belirler ve bu fiyatın altına inmek yasadışı ve etik değildir. 

Ücretleri belirlerken Pursaklar Kanatlı Veterineri  olarak bu fiyatların altına düşmemek ve kanunlara uygun hareket etmek en büyük önceliğimizdir. Pursaklar kanatlı veterineri bunun için çeşitli önlemler alıyor. İşlemden önce onayınız alınır ve işlem öyle devam edecektir. 

Yurtdışındaki Evcil Hayvanlar İçin Prosedür

Küçük arkadaşımı yurt dışına götürmek istiyorum diyenlerdenseniz ve gerekli prosedürleri bilmiyorsanız bizi iyi dinleyin. AB yasalarına göre evcil hayvanınızı Avrupa Birliği ülkelerine götürmek istiyorsanız izlemeniz gereken bazı prosedürler bulunmaktadır. Bu sebeple bir evcil hayvanı ihraç etmek için ülke tarafından zorunlu kılınan bir kuduz titrasyon testini geçmelisiniz. Kuduza karşı aşı yapıyoruz ve en geç 1 ay sonra kan örnekleri alıyoruz. 1 hafta içinde olumlu bir rapor aldıktan 3 ay sonra küçük arkadaşınızla yurt dışına seyahat edebilirsiniz.